Just Wait...

Dronele & Amazon

afv360.ro

Mar
2015

Dronele sunt bune, dar siguranta este "extrem de importanta"

AFV Mai multe obiecte zburatoare ar putea fi in curand pe cer, chiar pot face livrari, dronele vor pune la incercare siguranta dvs.
In acesta saptamana Administratia Federala de Aviatie din SUA a acordat permisiunea celor de Amazon.com, pentru a incepe testele cu drone.
Retailerul vrea sa utilizeze doar drone mici pentru a furniza articole din depozit direct la usa clientilor.


In acesta saptamana Administratia Federala de Aviatie din SUA a acordat permisiunea celor de Amazon.com, pentru a incepe testele cu drone. Retailerul vrea sa utilizeze doar drone mici pentru a furniza articole din depozit direct la usa clientilor.
Intr-un interviu pentru CNBC, fosta sefa a FAA Marion Blakey spune ca sprijina noile inovatii prin folosirea vehiculelor aeriene.
Acesta mai spune "Mi-ar placea sa mi-se livreze la usa cartea dorita sau produsul care abia l-am comandat online". Exista idei mari la Amazon.
FAA a propus recent noi norme de siguranta pentru a reglementa dronele (UAS - sistem aeronautic fara echipaj) in spatiu aerian national. Blakey mai spune la CNBC ca FAA a facut o treaba foarte buna, a durat ceva timp dar siguranta este primordiala.
Cateva din normele propuse de FAA: dronele pot zbura doar ziua, trebuie sa zboare sub 500 metri si nu vor depasi viteza de 100 mile/ora, iar operatorul trebuie sa aiba contact vizual tot timpul cu drona.
Blakey a lucrat timp de 5 ani intre 2002 si 2007 pentru FAA iar de atunci conduce Asociatia Industriilor Aerospatiale. Sunt cativa dezvoltatori de UAS-uri cum ar fi cei de Boeing care sunt membri AIA si au destule contracte cu departamentul de aparate din SUA.
Un grup de piloti membri in Asociatia Pilotilor de Linie si-a exprimat ingrijorarea cu privire la partajarea spatiului aerian cu dronele, declarand ca dronele reprezinta un pericol. La sfarsitul anului trecut FAA a lansat un raport cu privire la incidentele in care au fost implicate dronele. Intre 22 februarie si 11 noiembrie au fost raportate 193 de incidente in care dronele civile zburau prea aproape de avioane. Pilotii au raportat in medie 25 de posibbile incidente pe luna, asta inseamna aproximativ un incident pe zi, dar nici unul nu s-a soldat cu accidente sau decese.
Deasemenea aceasta relateaza ca noile reguli adoptate de FAA spun ca dronele trebuie sa stea departe de aeroporturile si aeronavele militare sau comerciale.
Odata cu cresterea vanzarilor, pasionati de drone sunt din ce in ce mai multi si mai greu de controlat, de aceea sunt necesare aceste noi reglementari, in caz contrar vom avea o multime de 'cowboys' aeronautici iar posibilele incidente sunt iminente.

Ne gasiti in:

Bucuresti - Romania

Contact

Telefon: 0744.685088

E-mail

Adresa email: office@afv360.ro